tisdag 1 februari 2011

Tillbaks från bröllopet

Vi var på ett bröllop i tyskland i helgen och är nu hemma. Jag känner mig trött och seg efter resan men som tur är tog jag en extra semesterdag och är hemma idag. Mina barn stannade kvar hos min mamma och det är första gången som jag lämnar dem i mer än en dag hos henne. En nära vän till min man gifte sig och det var riktigt kul att få klä upp sig och träffa lite nytt folk. Vi flög dit med ryanair och biljetterna kostade oss tur och retur 250 kr per person!!!!! : )Helt otroligt att det är billigare att flyga till frankfurt än till stockholm!Vi bodde på ett rätt centralt hotell som dessutom hade en pool i källarvåningen. Helt perfekt för mig som tycker om att simma (faktum är att simning är den enda sport som passar mig överhuvudtaget). Så oerhört skönt att bara tänka på sig själv och bara njuta av ledigheten.

Jag gifte mig för 10 år sen och satt och funderade på hur jag skulle gjort om jag gifte mig idag .Jag hade definitivt valt en annan klänning och jag tror nog att jag hade virkat min brudkrona istället. Hade även valt en mer enkel brudklänning och håret skulle vara utsläppt utan någon speciell styling utan bara lockat topparna lite lätt.Märkligt hur man förändras i både smak och stil inom loppet av 10 år....

En brudkrona som jag virkat efter ett mönster från hemmets journal.
Väldigt pilligt att virka med 1,5 mm virknål... lika pilligt när man skall fixa så att kronan blir stel. Jag ser att jag slarvat lite då kanterna inte är så raka. Man får nog ha en tandpetare till hands och rätta till allt innan det torkar. Jag använde florsocker och lite ljummet vatten men givetvis så kan man köpa färdig stärkelse ute i handeln.

Virkad brudkrona

4 kommentarer:

Eva sa...

Så vacker och lite annorlunda.
Får lite vårkänslor

Anonym sa...

Åh, jag skulle gärna vilja ha en sån virkad krona till mitt bröllop nu till våren. /Anna

Fröken Linda sa...

Visst är det roligt att blicka tillbake till sitt eget bryllup. Jeg giftet meg på selveste nationaldagen, 17 maj (på så sätt kan min man ALDRIG glömme bort vår bryllupsdag, hihi.)
Din virkade brudkrona er helt fantastisk vakker / Kram

Maya sa...

jag hittade precis hit till din blogg! den är mycket fin och inspirerande. underbar krona. jag har alltid undrat hur man får dem att bli stela. :)
Maya