torsdag 10 juni 2010

En blå virkad kanin och en virkad galge

Min man blev pappa redan i tonåren genom ett tidigare förhållande. Hans son, som nu är en vuxen kille, har även han blivit pappa : ). Ganska kul med tanke på att mina barn inte alls ser ut som "farbrödrar". Den lille skall nu döpas och som dop-present har jag köpt lite baby-kläder samt lite leksaker. Jag ville även ge en personlig present så jag virkade en kanin och en barn-galge till honom. Kaninmönstret kommer från boken Virka Amigurumi, av Mia Bengtsson
Att virka galgar är inte alls svårt. Många virkar en rektangulär bit och syr sen fast "biten" på galgen , man får då en söm-kant längst ner . Detta ville jag undvika och virkade en som sitter åt som ormskinn runt hela galgen istället. Jag tycker att det ser snyggare och mer avancerat ut. La in lite blåa färger på för att det inte skulle bli för tråkigt med helvitt. Jag tänker virka 2 klädhängare till så att det blir ett set. Till flickor kan man även virka en liten volang på den övre kanten av galgen. Så här blev resultatetHalva arbetet klart.


När bägge sidorna var klara virkade jag ihop bitarna i mitten, istället för att sy fast dem. Det är rätt så pilligt men blir snyggare än en söm.


Satte dit en kanin-svans med :P, här missas inget...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vet att du lovat mig en av dina fina bakelser när jag fyller 40, men nu börjar jag undra om jag inte skall önska mig en kanin istället. Den var så fin!

Anonym sa...

Hej Anki,gud va söt kaninen var, det är helt otroligt vilka fina saker du gör..
Nu är min hemsida med väskor och cykelsadel överdrag klar www.tiggidesign.se
Ha det bra!

Josipa Silini

Anonym sa...

Jag dör. Vill ha en sån kanin och den ska heta Simon da Bunny.
Love

Bellis