fredag 8 oktober 2010

Hemmagjord smörgåsgurka

Har man en gång gjort egen smörgåsgurka så kommer man aldrig att köpa en färdig i affären. Med en matberedare tillhands ,som skivar gurkan, så går det dessutom snabbt.
Egentligen så skall man använda västeråsgurkor men har man inte det så går slanggurkor lika bra. Jag hade bara slanggurkor och bruna senapskorn hemma, men egentligen så skall det vara gula senapskorn.Recept
15 västeråsgurkor eller 5-6 slanggurkor beroende på storlek.
1/2 l vatten
1 dl ren ättika 24% eller 2 dl ättikssprit 12%.
3 dl strösocker
1/4 dl salt
1/2 dl gula senapskorn
4 dillkronor
(ev. lite pepparrot)

1.Tvätta gurkorna väl. Skiva dem (helst i matberedare).
2.Rengör glasburken (som måste ha ett tättsittande lock helst med en gummiring)med kokande hett vatten, glasburken skall vara varm . Lägg i de skivade gurkorna.
3.Blanda samman ingredienserna till lagen och häll över gurkorna.
4.Låt stå i minst en vecka före servering. Förvara kallt.

Inga kommentarer: