torsdag 5 augusti 2010

Hobbyn skall inte vara ett ytterligare måste

Jag är definitivt ingen person som engagerar mig i stora projekt då jag har en tendens att tröttna väldigt fort. Jag påbörjar t.ex att virka en glass, gör färdigt rånet och lägger undan det för påbörja något annat för att sen efter någon månad gå tillbaks till rånet och göra klart glassen. Det skall vara roligt att virka och inte kännas som något "måste" bara för att man vill bli klar. Oftast så är det en av anledningarna till att man slutar med en hobby eftersom det bara blir ett illa tvång och ytterligare en press på en. Har man dessutom ett heltidsjobb och två barn som i sin tur skall på aktiviteter , skola och dagis så blir stressen ett faktum. Att hela tiden gå över till nya projekt ökar dessutom kreativiteten och lusten att göra nytt. På tal om halvfärdiga projekt så bestämde jag mig en gång för alla att måla klart mina stolar i köket.

Första lagret klart.. jag vill nästan behålla de lite så här när de ser lite "halvslitna" och shabby ut.

Första stolen klar..Har även länge velat få ordning på alla mina egna virkmönster som jag själv skrivit och kommit på under dessa två år jag virkat och även mönster jag hittat i amerikanska sidor på nätet. Allt låg i oordning i en enda röra. eeehhh, jag tror inte någon mer än jag kan förstå detta snabbskrivna mönstret :)

Äntligen ordning och reda och i bokstavsordning dessutom.

5 kommentarer:

Nostalchic sa...

Vilken underbar blogg du har, jag blir otroligt inspirerad.Ni har verkligen gjort det fint hemma. Pojkarnas rum är blev ju galet snyggt när det blivit ommålat. Nu vill jag ha nya golv!!

MASSA KRAMAR /Thina (Minjas mamma)

Anki sa...

Hej Thina... vad kul att du tittade in : )

Har man väl börjat göra om hemma så kan man inte sluta. Det är så roligt när man kan göra det själv dessutom. Kram :)

Denice sa...

Hej! Vad duktig du är på att virka! Har du använt något mönster till hundbenet eller har du hittat på själv? Har nämligen kommit på att jag ska virka ett sådant till dotterns fyraårskalas.
Hälsningar Denice - som bloggar på minapyssligheter.blogspot.com

Anki sa...

Hej Denice... jag har faktiskt hittat på det själv. Ett tips är att du utgår ifrån hur ett hjärta ser ut... det mesta av mina kreationer hittar jag på själv och har jag redan ett mönster så ändrar jag på det ifall jag vill ha en annan form på den. vad kul att du tittade in. Skall även kika på din blogg, ...kram Anki

Millygarden sa...

Har man börjat fixa får man blodad tand! Så himla kul att fixa och dona.

Superläckra bakelser du gjort.
Kram Marina