måndag 9 april 2012

En tråkig regnig dag som ......

...som den här vill man bara sysselsätta sig med lite husligt hemarbete--

Vaknade rätt så sent i morse, trött och seg, och var i behov av en lång promenad ute i regnrusket. Som sagt.. det finns inga dåliga väder utan bara dåliga kläder (samt dåliga ursäkter)... Skulle dock behöva ett par snygga stövlar (helst i rosa : )) Har sett ett par från Hunter i ljusrosa men ack så dyra de är. Barnen fick följa med och de passade på att leka på lekplatsen vi gick förbi. Det var sen oerhört skönt efter 2 timmar att få komma hem till värmen. Tog sen vid hemkomsten ett skönt bad med barnen. All trötthet var som bortblåst.  
Blev så pigg att jag bakade lite rågfrallor samt kokade även egen apelsinmarmelad.

Promenader kan göra susen ibland : ))

Regn och rusk ....
Min son passade på att klättra på lekplatsen under promenaden..

Mina hembakade rågsiktsfrallor- gjorda på ett enkelt recept

Hemlagad apelsinmarmelad.
 Jag gjorde min så här. Tag 6-7 apelsiner samt 2 citroner. Tvätta dem noggrant

 Riv skalet som skall kokas med fruktköttet
Apelsinerna skall helst vara tunnskaliga men finns inte det så går det bra ändå. Man måste då ta bort det inre vita, under skalet (som annars kan ge en besk smak till marmeladen) . Hacka fruktköttet
..och låt koka i en liter vatten i ca 20-30 minuter. Häll sen i ca 9-10 dl socker och rör försiktigt. Låt koka utan lock i ca 1 timme, eller mindre beroende på vilken kastrull man har. Den skall bli tjock i konsistensen. Syltsocker kan användas men det finns ändå naturligt pektin i frukten så det behövs inte. Hälls sen i en varm och noga rengjord glasburk med gummiring. Färdigt..


En kopp te med hemgjord marmelad och nybakat...  oerhört gott.
Inga kommentarer: