söndag 6 mars 2011

Nybakade pizzabullar....

Min son som går i skolan brukar gå på utflykter med klassen och de gångerna måste de ha med sig egen matsäck då de inte hinner äta på skolan. Jag ville baka piroger, småpizzor eller något liknande som han kunde ta med sig istället för mackor som är så tråkigt. Samtidigt så är det skönt att ha färdiglagad mat när man inte orkar laga mat under veckan. Jag hade sett Jamie Oliver göra rundlar av bröd som han fyllde med olika ingredienser och det såg riktigt gott ut. Istället för att göra en stor rund spiral så skar jag mina till bull-formar för enkelhetens skull. Det är mer praktiskt att sen ta ut enstaka bitar istället för att göra en hel "brödkaka". De blev som kanelbullar i utseendet. Perfekt att ha som rolig bjudmat ifall man får gäster hemma.


Börja med att göra degen. Använd samma recept som för pizzadeg. Stek köttfärsen och tillsätt lite tomatpure o vatten så den inte blir för torr. Salta peppra.
Lite riven ost, ägg samt köttfärs till fyllningen.

Min lille son ville vara med och baka. Hans färdiga konstverk : )
Kavla ut degen på samma sätt som för kanelbullar. Pensla med lite olja först. Strö över köttfärs samt osten. Vill man så kan man även hacka ägg och strö över. Jag gjorde det på halva degen enbart då barnen inte är så förtjusta i just ägg

Rulla degen försiktigt.
Skär rullen i delar och låt jäsa ytterligare på plåten.
Pensla sen med ett uppvispat ägg så ytan blir glansig och fin. Tillvägagångsättet i övrigt är precis som för vanliga kanelbullar.

4 kommentarer:

Eva sa...

Tack för recept, ser jättegott ut

Anonym sa...

Vilken cool idé. Ser verkligen gott ut: )Tack för recept// Minna

Pennylane sa...

Jag har varit nyfiken på de där pizza bullarna länge nu. Är de extra goda hi hi.

Vilka fina kreationer du gör, mycket imponerad =D

http://pennys.webblogg.se

Helena sa...

Vad mycket fint du virkat! Själv har jag precis börjat lära mig virka. Lycka till med sömnaden :)